Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

Treenaamalla paras

Olen onnellinen saadessani kuulua puhtaan lajin kilpailijoihin. Olympiatyylin nyrkkeily on rehtiä ja puhdasta urheilua, onhan kyse herrasmieslajista. Kehässä otetaan kaverista mittaa reilujen sääntöjen puitteissa, ja kehän ulkopuolella saatetaan kilpasiskojen kanssa olla hyvää kaveriakin. Lajin kilpailijoita testataan aktiivisesti, ja dopingin käyttö olympiatyylin nyrkkeilyssä on äärimmäisen harvinaista. Itse en muista yhtään tapausta, jossa esimerkiksi arvokilpailumitalisti olisi kärähtänyt ja mitalijaot olisivat menneet uusiksi. Uskon, että meillä voitetaan puhtaasti ja parhaan lopputuloksen tuo kova harjoittelu.

Itse olen saanut hyvää opastusta puhtaaseen urheiluun valmentajaltani, joka itse on entinen huippunyrkkeilijä. Opastus siitä, että on tiedettävä kaikki, mitä suuhunsa laittaa, on jäänyt heti alusta alkaen mieleeni jo ennen kuin minua edes testattiin. Itselleni ensimmäinen testauspäivä ei ole jäänyt niin hyvin mieleen, että sitä muistaisin. Kun siihen oli valmistautunut, että jonain päivänä testaus on edessä, se oli luontevaa. Kun olin päässyt ensimmäiseen testiin ja myöhemmin testauspooliin, olin iloinen asiasta. Tunsin olevani urheilija sillä tasolla, että menestymisestäni ollaan kiinnostuneita. Oli ilo olla mukana tekemässä puhdasta suomalaista urheilua.

Suosin itse myös puhdasta ravintoa ja siitä saamaani hyvää energiaa treeneihin sekä hyvää oloa kokonaisvaltaisesti. Myös palautumiseen suosin puhdasta palauttavaa energiaa. On myös todella hienoa, että palautusjuomat tarjoava sponsorini on myös Suomen Olympiakomitean yhteistyökumppani ja siten luotettava kumppani myös minulle.

Nykyään lajissani testataan Maailman Antidopingtoimisto WADAn vaatimuksesta myös verinäytteet. Siihenkin olen tyytyväinen, että meitä halutaan testata myös verinäytteillä. Testaajien kanssa meillä on mukavia juttutuokioita. Olen onneksi ollut aina aika nopea näytteenantaja, joten testaukset ovat sujuneet jouhevasti!

Haastan mukaan Viestikapula-blogiin tuoreen Euroopan-mestarin painija Petra Ollin.

Mira Potkonen
nyrkkeilijä

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi