Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

Tavoitteena päästä dopingtestiin

Olen viime aikoina joutunut lukemaan useita uutisia dopingin käytöstä kärynneistä urheilijoista – myös painijoista. Fiilikset ovat aina tosi pettyneet. Ihmettelen, miksi dopingia käytetään. Oma lajini paini on niin tekniikkalaji, ettei aineista ole lopulta mitään hyötyä.

Dopingkäryt tuovat pahaa mainetta maalle ja koko lajille. Huomaan välillä itsekin ajattelevani, onko puhtaita urheilijoita enää lainkaan, kun joka tuutista tulee käryuutisia. Uskon, että 98 prosenttia urheilijoista on puhtaita. On väärin, että loput kaksi prosenttia saavat kaiken huomion ja palstatilan. Puhtaat urheilijat unohdetaan ja se, että lähes kaikki urheilevat puhtaasti.

Minulle on ollut aina selvää urheilla eettisesti Omalla työllä, lahjoilla ja kyvyillä pitää pärjätä. Jos ei niillä pärjää, pitää vaan reilusti tunnustaa toinen paremmaksi. Jos käyttäisi dopingia, parantaisiko se yhtään mitään? Koko ajan saisi pelätä kusi sukassa, milloin jää kiinni. Olen todella tarkka siitä, mitä syön. Minulle on ulkomaille tuotu paikallisia lääkkeitä, mutta en ole  ottanut niitä.

Dopingtesteistä minulla on mukavia kokemuksia. Välillä huomaan jopa odottelevani, koska testaajat seuraavan kerran tulevat! Testaaminen arvokisojen jälkeen kertoo, että on menestynyt. Rion olympialaisissa tavoitteenani on päästä hyvän kisapäivän jälkeen dopingtestiin. Silloin sijoituskin on varmasti hyvä.

Välillä testissä ollaan pitkään vielä sen jälkeen, kun hallin valot ovat jo sammuneet. Riikan EM-kisojen jälkeen tein tosin oman henkilökohtaisen ennätykseni: dopingtesti läpi yhdeksässä minuutissa! Se minun piti oikein tarkistaa jälkikäteen pöytäkirjasta.

Kuulun ADT:n testauspooliin ja ilmoitan olinpaikkani päivittäin. Aluksi oli hankalaa muistaa tehdä ilmoitukset päivittäin. Olin ongelmissa myös olinpaikkatietojärjestelmän tekniikan kanssa – en ole muutenkaan tekniikan kanssa ihan sinut. Sitten opin käyttämään olinpaikkatietojen ilmoittamiseen puhelimen tekstaritoimintoa, ja homma alkoi sujua.

On hyvä, että meitä urheilijoita seurataan ja testataan. Testauspoolissa kaikki hyvät ja huiput kilpasiskot ovat samalla viivalla.

Petra Olli
painija

Petra Olli haastaa Viestikapula-blogin seuraavaksi kirjoittajaksi telinevoimistelija Oskari Kirmeksen.

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi