Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

Susijengin fani-ilmiö on tuonut kuudennen pelaajan koriskentille

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuosi ei ole ehtinyt vielä edes puoleenväliinsä, mutta urheiluväki on edustanut kotimaansa värejä kansainvälisillä näyttämöillä jo parinkin juhlavuoden tarpeiksi. Esimerkkejä sinivalkoisista onnistumisista ovat vaikkapa Lahden hiihtojen ”MM-kansanjuhla” sekä lentopallomaajoukkueen sensaatiomainen lohkovoitto MM-karsinnoissa.

Koripallon saralla oma maajoukkueemme eli Susijengi on kasvanut kuluvan vuosikymmenen aikana koko kansan ilmiöksi. Viimeisten kolmien EM-kisojen ja vuoden 2014 MM-kisojen otteillaan Susijengi on nostattanut suomalaisen koripallon osakkeiden arvoa kansainvälisellä tasolla. Eikä olisi olemassa Susijengiä ilman Susijengin fani-ilmiötä, joka on lennättänyt tuhansia koripallofaneja ympäri Euroopan ja tuonut Suomelle todellisen kuudennen pelaajan kentälle tuoksinoihin maailman parhaita maajoukkueita vastaan.

Jos Susijengin fani-ilmiössä on jotain todella poikkeuksellista, se on ilmiön luonne koko perheen ajanvietteenä. Suomalaisfanit kannattavat omiaan viihtyisässä, perhekeskeisessä ja ennen kaikkea turvallisessa ilmapiirissä, jossa kunnioitetaan koripalloon sisäänrakennettuja reilun pelin sääntöjä. Susijengi-fanien keskuudessa on niin leikki-ikäisen kuin mummon helppo kajahtaa koripalloon, kun fanilaulut raikuvat ja aallot kiertävät.

Susijengin ja Susijengi-fanien liiton syventämiseksi Koripalloliitto ”jäädytti” pelinumeron 6 maajoukkuetasolla rakkaudenosoitukseksi paitsi faneille myös koko koripalloyhteisölle. Faneja hemmotellaan seuraavan kerran heinäkuussa, kun Susijengi kutsuu kannattajansa Töölön Kisahalliin White vs. Blue -tapahtumaan, joka tuo joukkueen entistä lähemmäs kannattajiaan. Kyseessä on eksklusiivinen fanitapahtuma, jonne pääsyliput arvotaan fanijoukon kesken.

Myös päättynyt koripallokausi 2016–2017 oli kaikin puolin hyvää mainosta lajille. Legendat Teemu Rannikko ja Taru Tuukkanen päättivät kautensa mestaruusjuhliin. Salon Vilppaan ”Ultrat” tekivät Korisliiga-kontekstissa sen, minkä Susijengi-fanit maajoukkueympyröissä. Lauri Markkanen pelasi historiallisen tulokaskauden Arizonassa, Petteri Koponen ja Sasu Salin ja kumppanit loistivat Espanjassa. Markkasen alkukesään mahtui myös historiallinen NBA-varaus, kun suomalaislupaus varattiin seitsemäntenä varauksena Chicago Bullsiin.

Viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana hartiavoimin tehty työ kasvaa nyt hedelmiä, jotka ovat kypsiä poimittaviksi: ennätysmäärä pelaajia ja valmentajia kansainvälisissä sarjoissa, Korisliigan katsojaennätys, kaikkien aikojen pelaajalisenssiennätys.

Kansainvälisellä tasolla Suomi-koriksen kasvun rajat ovat loputtomat. Kotimaassa konkreettisimmat rajat kulkevat tällä hetkellä suomalaisten jumppasalien piippuhyllyjen kattokorkeuksissa. Seuraava harppaus koripallon kotoisassa kasvussa voidaan ottaa, kun jokaisella pääsarjapaikkakunnalla on Salohallin tai Joensuu Areenan kaltainen kotihalli.

Minut haastoi kirjoittamaan tähän blogisarjaan Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio. Samalla kun toivotan hyvää kesää ja EM-kisaodotusta ojennan viestikapulan eteenpäin ja haastan lentopallomaajoukkueen konkaritähden Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun.

Antti Zitting
Puheenjohtaja
Suomen Koripalloliitto

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi