Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

Suomi 100 on urheilun juhlaa

Satavuotiaan Suomen juhlavuosi hehkuu myös urheilun juhlaa. Urheilunnälkäisiä kansalaisia hemmotellaan runsaalla tarjonnalla tänä urheilun supervuotena. Upeita hetkiä on tiedossa!

Merkkivuosina on tapana muistella mennyttä, pohtia nykyisyyttä ja suunnitella tulevaa. Urheilun saralla olemme kokeneet lukuisia suuria hetkiä, jotka ovat piirtyneet kansakunnan muistiin ja joita sankaritarinoina välitetään jälkipolville. Menneestä muistamme kaikki varmasti myös, miten doping voi hetkessä rikkoa suuren juhlan taian.

Tarinat ja teot luovat urheilukulttuuriamme, joka perustuu vahvasti eettisyydelle ja reilulle pelille. Vaikka dopingrikkomukset ovat yhtäältä surullista kertomaa, ovat ne toisaalta osoitus siitä, että dopingvalvontamme toimii. Viime vuoden kansainvälinen urheilukeskustelu oli dopingkulttuurin tummentama. Sävyä kitkeröittivät lisäksi korruptio ja muu vehkeily.

Koko dopingkulttuuri-termiä ei olisi olemassakaan, mikäli kansainvälistä dopingin vastaista sopimusta toimeenpantaisiin kuten pitää. Antidopingsopimusten toimeenpano on yhteispeliä, jossa eri toimijoiden luottamus toisiinsa mitataan kansallisesti ja kansainvälisesti. Vanha sanonta "systeemi on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki" pitää tässäkin paikkansa.

Tänä päivänä voimme Suomessa olla omalta osaltamme ylpeitä siitä, että meillä on vahva antidopingkulttuuri. Eri toimijoiden saumaton yhteistyö perustuu luottamukseen ja yhdessä tekemiseen. Urheiluväki ja SUEK:ksi laajentunut ADT ovat sisukkaasti vuosien mittaan luoneet vahvan eettisen perustan ministeriön tukemana.

Itsenäisyyden juhlavuoden kattavana teemana on "yhdessä". Yhdessä tekemällä, vastuuta kantamalla, ennalta ehkäisemällä ja kouluttamalla luodaan edelleen kestävää eettistä perustaa suomalaiselle urheilulle. Mielestäni siitä on pidettävä kiinni, jotta uudet urheilusukupolvet eivät menetä uskoaan tekemiseensä ja sen mielekkyyteen. Jotta perheet edelleen tukevat ja kannustavat lapsia urheiluharrastuksiin. Jotta me ja lapsemme voimme jatkaa urheilun sankaritarinoiden kertomista.

Koetaan tänä vuonna yhdessä hienoja urheiluhetkiä Jämin laduilta Lahden MM-hiihtoihin ja muissa tapahtumissa siltä väliltä!

Välitän viestikapulan Uuden Olympiakomitean puheenjohtajalle Timo Ritakalliolle.

Sanni Grahn-Laasonen
Opetus- ja kulttuuriministeri

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi