Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema – Yhdessä – kantaa hedelmää

Juhlavuoden teemaksi valikoitui yksinkertainen ja selkeä sana Yhdessä. Heti alkuvuoden aikana olen monessa yhteydessä voinut ilolla todeta, että sana muuttuu aidosti todeksi ja tekemiseksi. Juuri päättyneiden hiihdon MM-kilpailujen tunnelmasta välittyi kaikille paikalla olleille ja TV:stä kisoja seuranneille kerrassaan upea yhdessä kokemisen ja tekemisen meininki. Draamaa ei puuttunut mitalitaisteluista, mutta niihin ei jääty itkemään, vaan jo lähdettiin hakemaan seuraavaa hyvää suoritusta. Kiitos MM-Lahti, kisakoneisto ja urheilijat − nämä kisat jäivät menestyksenä mieleen! 

Yhdessä-teema on näkynyt eri puolilla maata myös taitoluistelun tapahtumissa. Koko Suomi Luistelee -kiertue käynnistyi osana Suomi 100 -juhlavuotta jo viime vuoden puolella ja on suureksi ilokseni ja ylpeydekseni aktivoinut kaikenikäisiä ja -taustaisia ihmisiä nauttimaan jäällä liikkumisesta. Tapahtumia on ollut jo yli 80, ja mikä parasta, yhteistyö on ollut se kantava voima, joka on tuonut kiertueelle niin hienon menestyksen. Kiertue on suurelta osin tehty yhdessä Suomen Luisteluliiton kanssa. Nyt 19. kertaa järjestettävä Ice Skating Tour -kiertue täydentyi Suomen Taitoluisteluliiton Koko Suomi Luistelee -sisällöllä. Kaikki innokkaat ovat päässeet kokeilemaan luistelua muun muassa osallistumalla uudenlaiseen perheille suunnattuun Luistele mun kaa! -jääseikkailuun paikallisten taitoluisteluseurojen opastuksessa. Paikallisten seurojen aktiivisuus on ollut todella upeata. Olenkin toivonut, ettei tämä kiertue yhteisesti toteutettuna jää vain vuoden 2017 tapahtumaksi.

Taitoluistelukausi huipentuu aivan hetken kuluttua. Maaliskuun viimeinen viikko on taitoluistelun MM-kisojen aikaa. Valmistelut ovat loppusuoralla, ja myönteine jännitys valtaa tunnelmaa. Vihdoinkin päästään tositoimiin. Yli 400 vapaaehtoisen ’pop up’ -organisaatio on jo tehnyt paljon ja on täydessä toimessa aivan kohta. Päivät tulevat olemaan pitkiä työrupeamia, mutta uskon hymyn, kiitoksen, kannustuksen ja palvelualttiuden kantavan hienosti kisojen läpi. Enpä voisi olla iloisempi historiallisesta MM-kisajoukkueemme kokoonpanosta. Meillä on edustaja näissä kisoissa jokaisessa sarjassa. Kisojen avajaisissa vastaanotamme kultaisen kapulan, joka on osa SUEK ry:n ja ADT:n toimintaa reilun urheilun puolesta. Mielestäni tämä kapulan avulla viety puhtaan urheilun viesti on oiva tapa nostaa tärkeää asiaa valokeilaan ja pitää se siellä.

Minut haastoi kirjoittamaan tähän blogisarjaan Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio. Heitän pallon Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zittingille. Liitossa löytyy yhdessä tekemisen meininkiä, ja isot kisajärjestelyt ovat sielläkin käynnissä. Fanikulttuuri on lajissa aivan upeata.  

Laura Raitio
puheenjohtaja
Suomen Taitoluisteluliitto

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi