Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

Shoppailemaan dopingtestaajien kanssa

Kun dopingtestaajat ilmestyvät kotiovellemme, kysyn aina ensin, kumpaa tällä kertaa testataan: minua vai miestäni. Tällaista on kahden urheilijan kotona! On hyvä, että meitä testataan paljon, niin kotimaassa kuin kisa- ja harjoittelureissuilla. On tärkeä oikeuteni urheilijana, että voin osoittaa urheilevani puhtaasti.


Olen Suomessa tottunut ystävällisiin, mukaviin ja välittömiin testaajiin. Kerran olin juuri lähdössä ostoksille ja käynyt vessassa, kun testaajat tulivat. Siinä sitten mentiin yhdessä shoppailemaan! Testaajat valvoivat sovituskopissa, ja lopulta vessahätä tuli ja mentiin kotiin antamaan näyte. Toisinaan olen kotitestissä puolestaan tehnyt ruokaa ja saanut ruokareseptejä, ja joskus ollaan katsottu Sinkkuelämää yhdessä televisiosta. Kaikki menee aina virallisesti protokollan mukaan, mutta tylsää ei ole.


Maasta riippumatta dopingtestit on aina tehty hyvin. Erikoisin testauskokemus on jäänyt mieleeni Kiinasta. Pekingin olympialaiset olivat ensimmäiset isot arvokisat, joihin osallistuin. Olin 15-vuotias. Kaikki oli tehty tarkkaan oppikirjan mukaan. Koko testaushuone oli silkkaa peiliä, jotta testaaja näki näytteenannon joka puolelta. Vaikka tilanne oli jännittävä, se oli samalla myös hiukan huvittava.


Emilia Bottas
Kilpauimari


Emilia Bottas haastaa Viestikapula-blogin seuraavaksi kirjoittajaksi aviomiehensä, F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen.

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi