Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

Formulakuskin puhdasta arkea

Moottoriurheilu on aivan samanlaista urheilua kuin muutkin urheilulajit. Monelle on yllätys, että F1-ajajan fyysinen harjoittelu on hyvin järjestelmällistä ja runsasta. Kilpa-ajajan hermotuksen ja refleksien pitää olla huippukunnossa, kovaa kestävyyttä ja lihaskuntoa unohtamatta.

Valmentaja Antti Vierula, entinen yleisurheiluvalmentaja, kulkee aina mukanani. Treenaan niin kisaviikonloppuina kuin niiden välissä päivittäin, joskus kahdestikin. Monipuolisuus on tärkeää. Kisa kestää puolitoista tuntia, ja pään pitää toimia koko ajan. Myös matkustaminen ja aikaero vaikuttavat kehoon ja treenaamiseen. On tärkeää löytää hyvä balanssi.

Meitä formulakuskeja myös testataan siinä missä muitakin urheilijoita: kotona, kisojen jälkeen sekä harjoitusajoissa. Kuulun testauspooliin, eli ilmoitan missä kulloinkin olen ADAMSin sähköiseen kalenteriin. Välillä olinpaikkatietojen ylläpitäminen on haasteellista, koska reissaan paljon ja osallistun sekä kisoihin että sponsoreiden tapahtumiin. Onneksi itse olinpaikkatietojärjestelmä on aika simppeli käyttää. Toinen tärkeä asia muistaa on, että tarkistan aina itse valmisteen sallittavuuden vaikka minulla on erinomaiset tukijoukot lääkäreistä valmentajiin.

Olen aina fanittanut reilua peliä ja puhdasta urheilua. Oma rehellinen työ ja taito sekä sen lisäksi oma kehittyminen ovat se millä mennään eteenpäin. Esikuvat ovat tärkeitä. Itse nuorempana ihailin Mika Häkkistä. Hän oli parhaimmillaan voittamaton kuski, mutta samalla herrasmies, rehellinen ja rehti urheilija.

Minulla on hyvä urheilijan esikuva myös kotona. Kun tapasimme nykyisen vaimoni, kilpauimari Emilia Bottaksen kanssa, opin häneltä paljon urheilijan elämästä. Oli mielenkiintoista päästä seuraamaan hänen urheilijan arkeaan niin läheltä ja nähdä, kuinka tarkkaa kaikki oli – lääkkeet ja olinpaikat. Kun sitten itse pääsin ajamaan F1-luokkaan ja minut liitettiin testauspooliin, asiat olivat minulle jo tuttuja.

Valtteri Bottas
Formula 1 -kuljettaja

Valtteri Bottas haastaa Viestikapula-blogin seuraavaksi kirjoittajaksi Heikki Kovalaisen, koska häntä kiinnostaa kuulla toisen moottoriurheilijan mielipiteitä puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä.

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi