Viestikapula -blogi

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Viestikapula kulkee eteenpäin, kun kirjoittaja haastaa seuraavan viestinviejän mukaan blogiin. Viestin ensimmäisestä osuudesta vastasi Tapio Korjus, joka laittoi viestikapulan liikkeelle toukokuussa 2008.

Voit kommentoida urheilijoiden näkemyksiä ja osallistua keskusteluun. Toimitus valvoo keskustelua ja käy läpi kommentit ennen niiden julkaisemista. Hyvän tavan vastaisia viestejä ei julkaista.

« Takaisin

10 years of dreaming big

Olen koko elämäni tiennyt, että urheilu on todellinen intohimoni. Pyrkimys kehittyä urheilijana on aina ollut ensisijainen tavoitteeni. Onneksi vanhempani ovat tukeneet ja kannustaneet minua taistelemaan unelmien puolesta!

Rakkaimmat lapsuusmuistoni liittyvätkin urheiluun. Pesäpalloa, koripalloa ja amerikkalaista jalkapalloa veljien kanssa. Skeittailua rampilla, jonka isäni rakensi takapihallemme. Juoksulenkit rannalla perheen kanssa. Ja tietysti harjoittelu vyökokeisiin autotallissamme! Urheilu teki ja tekee edelleen minut onnelliseksi, ja olen etuoikeutettu saadessani jatkaa sillä polulla.

Noin 10 vuotta sitten sain mahdollisuuden ryhtyä ammattilaisurheilijaksi. Päätin pyhittää elämäni sataprosenttisesti urheilulle. Haluan uskoa reilun pelin ja kovan työn tuottavan tulosta. Periaatteena harjoittelussani onkin ollut: jos en saavuta tavoitettani, täytyy palata takaisin, yrittää ja harjoitella enemmän. Siksi on tärkeää, että on olemassa tahoja, jotka tekevät töitä urheilun oikeanmukaisuuden puolesta.

Miten dopingtestaajat onnistuvatkin aina yllättämään niinä aamuina, kun saisi nukkua pitkään? smiley Toisaalta testaukset turnauksissa tulevat nekin usein hankalaan ajankohtaan. Kilpailupäivät ovat todella pitkiä, ja otteluiden jälkeen kropassa harvoin on ylimääräisiä nesteitä. Testaukset ovat kuitenkin osa urheilijan elämää ja oikeudenmukaisuus urheilussa on arvo, jonka takaamiseksi kannan mielelläni oman panokseni.

Taekwondo on nykyään todella tekninen laji. Ei ainoastaan fyysisesti vaan kilpailuissa käytettävän teknologian kannalta. Lähes kaikki pisteenanto on elektronista, eivätkä ratkaisut ole enää tuomareiden tulkinnan varassa. Epäoikeudenmukaiset ratkaisut ovat lähes kokonaan kitketty lajista, ja voi todella luottaa siihen, että paras urheilija voittaa. Oikeudenmukaisen pisteenannon lisäksi on voitava luottaa siihen, ettei fyysistä suorituskykyä kehitetä väärillä menetelmillä. Muuten kaikista tärkein, unelma kovan työn tuloksista, menettää merkityksensä.

Suvi Mikkonen
taekwondoin

Suvi Mikkonen haastaa blogin seuraavaksi kirjoittajaksi nyrkkeilijä Mira Potkosen.
 

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi