« Takaisin

SUEKin hallituksen kokous 1_2020

SUEKin uusi hallitus kokoontui ensimmäistä kertaa 27.1.2020. Varapuheenjohtajaksi valittiin Hanna-Mari Manninen ja sihteeriksi SUEKin lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom. SUEKin asiantuntijat esittelivät kokouksessa keskeiset tehtävät, toimenpiteet sekä tulevat kehittämishankkeet. 
 
Ajankohtaiset asiat
 
SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson kävi lävitse ajankohtaisia asioita, joita olivat muun muassa SUEKin rahoitustilanne vuodelle 2020, joka on suunnitelman mukainen. 
 
Keskusteltiin epäasiallisesta käyttäytymisestä urheilussa. Esillä oli SUEKin rooli ja toimintavaltuudet. Valtion liikuntaneuvosto on pyytänyt SUEKin kuultavaksi asiasta 30.1.2020. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt tavoitekeskusteluissa SUEKilta näkemystä urheilun eettisen työn toimivallan järkevästä jakautumisesta eri toimijoiden kesken pitäen sisällään niin tutkinnan ja kurinpidon kuin myös ennalta estävän työn. 
 
SUEKin lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom nimettiin Korruptionvastaiseen yhteistyöverkostoon, jonka tehtävänä on edistää korruptiota ennaltaehkäisevää ja korruptionvastaista toimintaa sekä tehdä korruptionvastaiseen toimintaan liittyviä aloitteita. 
 
Kahdelle uudelle dopingtestaajalle Marja Koposelle ja Jaakko Laitilalle myönnettiin dopingtestaajavaltuudet 1.2.2020 alkaen. 
 
Päätösasiat
 
Dopingtestaajien ja -testiavustajien paikallinen sopimus hyväksyttiin. 
 
Seuraava kokous
 
SUEKin hallituksen kokoukset vuodelle 2020 sovitaan myöhemmin.  
 
Kokouksessa läsnä olivat: 
 
Varsinaiset jäsenet
Pia Ek, puheenjohtaja
Hanna-Mari Manninen, varapuheenjohtaja
Olavi Airaksinen
Petri Heikkinen
Niko Jakobsson
Merja Leinonen
Petri Pohjonen
 
varajäsenet
Kimmo J. Lipponen
Riikka Juntunen
 
Henkilökunta
Teemu Japisson, pääsihteeri
Petteri Lindblom, hallituksen sihteeri
Susanna Sokka, viestintäpäällikkö (poissa päätösasioissa)
 
Esittelijät
Katja Huotari
Jouko Ikonen
Piia Pöyhönen
Pekka Rauhala
 
Poissa
Panu Autio
 
 
Lisätietoja: 
Teemu Japisson
SUEK – pääsihteeri
puh: 0400 878 949