Oppilaitokset

Monet nuoret huippu-urheilijat opiskelevat urheiluoppilaitoksissa. SUEK tekee yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja tavoittaa näin urheilijat lajista riippumatta. Ensisijaisesti SUEK kouluttaa urheilijoita esimerkiksi urheiluakatemioissa, urheilulukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Antidoping- ja kilpailumanipulaatioluennot

Luennot antidopingtoiminnasta ja kilpailumanipulaation torjunnasta ovat useissa oppilaitoksissa osa urheilijakoulutusta. SUEKin koulutukset ja koulutuksissa jaettava materiaali ovat maksuttomia toisen asteen oppilaitoksille sekä urheiluakatemioille. Myös muut eettiset asiat otetaan esille koulutuksissa tarpeen mukaan.

Luennot osana ammatillisia opintoja

SUEKin kouluttajat käyvät luennoimassa myös tulevaisuuden urheiluvaikuttajille ja liikunta-alalla toimiville. Antidopingkoulutus kuuluu liikunta-alan ammatillisia tutkintoja suorittavien koulutukseen. Antidopingteema otetaan esiin urheiluopistojen tutkintoon tähtäävissä koulutuksissa sekä Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnan koulutuksessa. Koulutuksissa tuodaan esiin myös muita urheilun eettisiä asioita kuten esimerkiksi kilpailumanipulaation torjuntaa.

Yläkoululeiritys

Urheiluopistojen yläkoululeirityksissä antidopingasiat ovat otettu huomioon niin koulutusmateriaaleissa kuin opistojen järjestämillä leireillä. Jokaiselle opistolla on SUEKin kouluttama asiantuntija.

 

Samuli Rasila

Samuli Rasila

koulutuspäällikkö

puh: 050 528 4322

email: samuli.rasila@suek.fi