Arkisto

SUEK kertoo tiedotteissaan eettisesti kestävän urheilun ajankohtaisista asioista. SUEKin tiedotteet koskevat sekä kansallisia että kansainvälisiä reilun pelin kysymyksiä.

Tiedotearkistosta löydät tiedotteemme vuodesta 2010 alkaen. Vuonna 2016 tehdyn organisaatiomuutoksen takia arkiston tiedotteet vuoteen 2016 asti ovat Suomen antidopingtoimikunta ADT:n ja vuodesta 2016 alkaen SUEKin tiedotteita.

« Takaisin

SUEKin hallituksen kokous 5_2019

SUEKin hallituksen kokous pidettiin 18.10.2019
 
 
SUEKin hallitus päätti esittää vuoden 2020 toiminta- ja taloussuunnitelma sekä esityksen SUEKin sääntöpäivityksestä syyskokoukselle. Lisäksi hallitus päätti toteuttaa selvityksen häirinnästä suomalaisessa kilpaurheilussa.
 

SUEKin sääntöpäivitys

SUEKin sääntöjen päivittämistä on valmisteltu syksyn ajan. Hallitus on linjannut muutostarpeita kahdessa aikaisemmassa kokouksessaan ja valmistelussa on kuultu myös yhdistyksen jäseniä. Sääntömuutosesitystä on muokattu kuulemisten perusteella ja sääntömuutoksesta päätetään SUEKin syyskokouksessa. 
Keskeisiä muutoksia ovat: 
 
- tarkennukset SUEKin tehtävien kuvaamisessa,
- siirtyminen hallituksen jäsenten henkilökohtaisista varajäsenistä koko hallituksen kahteen varajäseneen, 
- hallituskausien rajaaminen, 
- linjaus sukupuolten tasa-arvosta hallitusvalinnoissa sekä 
- valmistautuminen dopingrikkomusten kurinpidon siirtymisestä SUEKin Antidopingasioiden kurinpitolautakunnalle 1.1.2021 alkaen. 
 
– Olen tyytyväinen, että jäsenet ovat olleet aktiivisia sääntöjen päivittämisessä. Uudistetut säännöt varmistavat molempien sukupuolten edustuksen hallituksessa ja mahdollistavat siirtymisen keskitettyyn kurinpitoon antidopingasioissa, SUEKin puheenjohtaja Timo Laitinen toteaa. 

Häirintä suomalaisessa kilpaurheilussa -selvitys

Hallitus päätti, että SUEK toteuttaa yhdessä lajiliittojen kanssa selvityksen suomalaisten kilpaurheilijoiden kokemasta seksuaalisesta häirinnästä. Selvitys käynnistetään kuluvan vuoden aikana ja se valmistuu toukokuussa 2020. Selvityksen tarkoituksena on tutkia, ilmeneekö kilpaurheilussa häirintää: millaista mahdollinen häirintä on ollut ja ketkä mahdolliseen häirintään ovat syyllistyneet. 
 
– Selvityksen avulla saadaan mahdollisimman kattavaa maakohtaista tietoa ilmiöstä sekä lajikohtaista tietoa liitoille. Samalla saamme niin pohjaa kuin perusteluita liittojen mahdollisille jatkotoimenpiteille, SUEKin tutkimuspäällikkö Nina Laakso toteaa. 

Toimintasuunnitelma 2020

Hallituksen vuosikokoukselle esittämän toimintasuunnitelman mukaan SUEK tulee olemaan aktiivinen kaikilla toiminnan osa-alueilla ensi vuonna. Antidopingtoiminnassa valmistellaan Suomen antidopingsäännöstöön uuden Maailman antidopingsäännöstön edellyttämät muutokset. Yksi keskeisistä muutoksista on siirtyminen keskitettyyn kurinpitoon. 
 
Kilpailumanipulaation torjunnassa tavoitteena on saada kilpailumanipulaation vastaisen yleissopimuksen edellyttämät toiminnot ja rakenteet valmiiksi Suomessa. Keskeisenä toimenpiteenä on valmistella kansallinen kilpailumanipulaation vastainen uhka-arvio ja ottaa käyttöön sen pohjalta valmisteltu toimintasuunnitelma. 


Hallituksen seuraava kokous on 10.12.2019. 


Kokouksessa läsnä olivat: 
 
Varsinaiset jäsenet
Timo Laitinen, puheenjohtaja
Hanna-Mari Manninen, varapuheenjohtaja
Niko Jakobsson
Petri Heikkinen
 
varajäsenet
Kimmo J. Lipponen
Tommi Vasankari (etäyhteydellä)
 
Henkilökunta
Teemu Japisson, pääsihteeri
Nina Laakso, hallituksen sihteeri
 
Poissa
Maria Carlsson
Olavi Airaksinen
Petri Pohjonen
Antti Kempas, asiantuntijajäsen
 
Lisätietoja: 
Timo Laitinen
SUEK – puheenjohtaja
puh: 0400 603 561
 
Teemu Japisson
SUEK – pääsihteeri
puh: 0400 878 949
 
Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi