Arkisto

SUEK kertoo tiedotteissaan eettisesti kestävän urheilun ajankohtaisista asioista. SUEKin tiedotteet koskevat sekä kansallisia että kansainvälisiä reilun pelin kysymyksiä.

Tiedotearkistosta löydät tiedotteemme vuodesta 2010 alkaen. Vuonna 2016 tehdyn organisaatiomuutoksen takia arkiston tiedotteet vuoteen 2016 asti ovat Suomen antidopingtoimikunta ADT:n ja vuodesta 2016 alkaen SUEKin tiedotteita.

« Takaisin

SUEK mukana EUn rahoittamassa kansainvälisessä kilpailumanipulaation torjuntahankkeessa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on mukana Euroopan Unionin rahoittamassa kaksivuotisessa (2019–2020) kilpailumanipulaation torjuntahankkeessa Integrisport Erasmus+.

Tavoitteena on esitutkinta- ja syyttäjäviranomaisten koulutuksen avulla parantaa valmiuksia tutkia ja syyttää kilpailumanipulaatioon liittyviä rikosepäilyjä. Koulutuksen lisäksi hankkeessa kerätään ajantasaista tietoa kilpailumanipulaatioon läheisesti liittyvistä lieveilmiöistä kuten laittoman urheiluvedonlyönnin, rahanpesun ja korruption välisistä yhteyksistä ja toimintatavoista. Aineiston analysoinnin kautta saadaan ajankohtaista tietoa ilmiöstä ja sen torjunnasta.

SUEK järjestää hankkeeseen liittyvän koulutuskokonaisuuden Suomessa vuonna 2020. Koulutus seuraa Euroopan neuvoston kilpailumanipulaation vastaista yleissopimusta ja siihen liittyvää ohjeistusta.

- Tämä on hieno mahdollisuus järjestää ajantasaista koulutusta kilpailumanipulaation torjuntaan. Toivon, että viranomaiset suhtautuvat tähän urheilun uskottavuutta nakertavaan ilmiöön riittävällä vakavuudella ja hyödyntävät hankkeen suoman kouluttautumismahdollisuuden, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

Hankkeen koordinaattorina toimii Stichting CSCF -Counter Sport Corruption Foundation for Sport Integrity ja sitä tukee Euroopan neuvosto. Suomen lisäksi hankkeessa ovat mukana Alankomaat, Kypros, Liettua, Portugali, Slovakia ja Unkari. Yhteistyöjärjestöinä toimii EU -Athletes, GLMS ja Aix-Marseillen yliopisto.


Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477


Seuraa hanketta:
twitter @integrisport
www.integrisport.org
 

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi