Arkisto

SUEK kertoo tiedotteissaan eettisesti kestävän urheilun ajankohtaisista asioista. SUEKin tiedotteet koskevat sekä kansallisia että kansainvälisiä reilun pelin kysymyksiä.

Tiedotearkistosta löydät tiedotteemme vuodesta 2010 alkaen. Vuonna 2016 tehdyn organisaatiomuutoksen takia arkiston tiedotteet vuoteen 2016 asti ovat Suomen antidopingtoimikunta ADT:n ja vuodesta 2016 alkaen SUEKin tiedotteita.

« Takaisin

Kansainvälinen pyöräilyunioni UCI kielsi Tramadolin kilpailuissa

Kansainvälinen pyöräilyunioni UCI kieltää 1.3.2019 alkaen kipulääke tramadolin (esim. Tradolan Retard, Tramal, Tramal retard, Trampalgin, Skudexa) käytön kansallisissa ja kansainvälisissä kalenterikilpailuissaan. Tramadoli ei ole WADAn Kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelon 2019 mukaisesti urheilussa kielletty aine. UCIn kielto perustuu lajiliiton omiin sääntöihin (UCI Medical Regulations).


Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa luettelo perustuu Maailman antidopingtoimisto WADAn standardeihin, joissa tramadoli ei ole urheilussa kielletty.

Tramadolin testauksesta vastaa UCI, eikä se ole osa WADAn antidopingsäännöstön alaista dopingvalvontaa. Tramadolia testataan sormenpäästä otettavasta verinäytteestä. UCI vastaa myös positiiviseen testitulokseen liittyvistä rangaistuksista, jotka poikkeavat dopingrikkomusten seuraamuskäytännöistä.

Lisätietoja aiheesta kansainvälisestä pyöräilyunionista sekä Suomen Pyöräily ry:stä.
 

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi