Arkisto

SUEK kertoo tiedotteissaan eettisesti kestävän urheilun ajankohtaisista asioista. SUEKin tiedotteet koskevat sekä kansallisia että kansainvälisiä reilun pelin kysymyksiä.

Tiedotearkistosta löydät tiedotteemme vuodesta 2010 alkaen. Vuonna 2016 tehdyn organisaatiomuutoksen takia arkiston tiedotteet vuoteen 2016 asti ovat Suomen antidopingtoimikunta ADT:n ja vuodesta 2016 alkaen SUEKin tiedotteita.

« Takaisin

Dopingrikkomuksesta epäillyille oikeusavustajajärjestelmä

Urheiluoikeuden yhdistys on perustanut oikeusapujärjestelmän SUEKin hallinnoimien dopingrikkomusepäilyiden kohteille. Järjestelmän piirissä ovat yksityishenkilöt, joiden dopingrikkomusprosessi on alkanut 1.2.2019 tai sen jälkeen.Euroopan neuvosto on suositellut, että sen jäsenmaiden tulee järjestää dopingrikkomuksesta epäillyille oikeusapujärjestelmä. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on ajanut asiaa aktiivisesti.

- Hienoa, että Suomeen on vihdoin saatu tällainen järjestelmä. On tärkeää, että urheilijat ja valmentajat sekä muut tukihenkilöt pystyvät paremmin puolustamaan omia oikeuksiaan, SUEKin lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom sanoo.

Järjestelmän piiriin voivat hakeutua kaikki yksityishenkilöt, jotka ovat saaneet SUEKilta tiedon tai selvityspyynnön heihin kohdistuvasta dopingrikkomusepäilystä. Omavastuuhinta on 100 euroa.

Lisätietoja järjestelmästä


 

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi