Arkisto 2017

« Takaisin

Pekka Rauhala valittiin SUEKin lääketieteelliseksi asiantuntijaksi

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on nimittänyt lääketieteen ja kirurgian tohtori Pekka Rauhalan lääketieteelliseksi asiantuntijakseen. Rauhala vastaa SUEKissa lääketieteellisistä asioista.


Pekka Rauhala (s. 1960) aloittaa tehtävässään 1.1.2018. Tehtävä on osa-aikainen.
 
Rauhala toimii yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan farmakologian osastolla. Hän on aiemmin toiminut SUEKin Erivapauslautakunnan jäsenenä. Rauhala väitteli lääketieteen tohtoriksi vuonna 1988.

Rauhala tunnetaan myös menestyksekkäänä vapaapainijana. Hän on yltänyt neljä kertaa vapaapainin EM-hopealle ja on toistaiseksi viimeisin suomalainen miesten vapaapainissa arvokilpailumitalin saavuttanut urheilija.  

– On hienoa päästä tässä mielenkiintoisessa tehtävässä jälleen lähemmäs huippu-urheilua "lyhyen" 25 vuoden tauon jälkeen, Rauhala sanoo.
 
– Hakijat SUEKin lääketieteellisen asiantuntijan tehtävään olivat erittäin korkeatasoisia. Pekka Rauhala ymmärtää entisenä huippu-urheilijana käytännönläheisesti niin urheilijan elämää kuin terveydenhuoltoa. Hän osaa auttaa urheilijoita ja on tehtävään jäävitön. Rauhalalla on myös vahva farmakologian osaaminen, ja entisenä Erivapauslautakunnan jäsenenä hän tuntee antidopingtoiminnan, SUEKin pääsihteeri Harri Syväsalmi sanoo.  

Pekka Rauhala seuraa tehtävässään Timo Seppälää. Seppälä on toiminut SUEKin ja sitä edeltäneiden antidopingorganisaatioiden palveluksessa vuodesta 1989 alkaen. Seppälä jäi eläkkeelle keväällä 2017.


Pekka Rauhala
Kuva: SUEK


Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
040 740 7477Valokuvia: Painokelpoisia valokuvia Pekka Rauhalasta on ladattavissa osoitteessa http://www.suek.fi/web/fi/pekka-rauhala. Kuvat ovat vapaasti tiedotusvälineiden hyödynnettävissä. Kuvaajatiedoiksi tulee merkitä SUEK.

Susanna Sokka

Susanna Sokka

viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477

email: susanna.sokka@suek.fi